Header en Navigatie Home Diensten Nieuwsbrief Links Contact

Welkom

Pultrum Advies & Administratie onderscheidt zich vooral in duidelijkheid, veelzijdigheid en toewijding. Wij hechten veel waarde aan een goed en persoonlijk contact met onze cliënten.
Wij zien onszelf als aanspreekpunt bij uitstek. Wij signaleren, adviseren en denken met u mee over alle zaken rondom uw bedrijf.

Direct nabestaanden regelmatig buiten testament gehouden
Bij mogelijk een kwart van de erfenissen blijft een direct nabestaande buiten het testament. Dit zegt Daniëlle van Iperen, notaris en mediator in Den Haag, in BNR Juridische Zaken.
Maar naarmate de verrassing groter is, wordt de drang om het mislopen van een erfenis niet voor zoete koek te slikken sterker volgens Katelijne van Barneveld, voorzitter van de Vereniging Erfrechtadvocaten Nederland. Vaak durven ouders het niet aan om een kind 'actief' te onterven, maar het resultaat voor het kind is volgens Van Iperen hetzelfde. De meeste mensen willen echter niet de reden erbij vermelden.
Van Barneveld pleit voor een grotere openheid in het testament over de drijfveren van de erflater. Dat verkleint volgens haar de kans dat er alsnog aan het testament wordt gesleuteld. Ze komt te vaak tegen dat kinderen geen enkel benul hebben van hun onterving.
Bron: BNR 4-02-2018

HomeDienstenNieuwsbriefLinksContact

© Pultrum Advies en Administratie 2005