Header en Navigatie Home Diensten Nieuwsbrief Links Contact

Welkom

Pultrum Advies & Administratie onderscheidt zich vooral in duidelijkheid, veelzijdigheid en toewijding. Wij hechten veel waarde aan een goed en persoonlijk contact met onze cliënten.
Wij zien onszelf als aanspreekpunt bij uitstek. Wij signaleren, adviseren en denken met u mee over alle zaken rondom uw bedrijf.

Fiod mag straks ook afluisteren
De marechaussee en bijzondere opsporingsdiensten als de Fiod mogen voortaan, net als de politie, infiltranten inzetten en vertrouwelijke communicatie afluisteren. Dat blijkt uit een wetswijziging die deze zomer van kracht wordt, aldus de Volkskrant.
De verruiming van de wet is bedoeld om de georganiseerde misdaad effectiever te kunnen aanpakken. Tot dusver mocht alleen de politie deze bijzondere opsporingsmiddelen inzetten, bij zaken waarbij een vermoeden is van georganiseerde misdaad, een ernstige inbreuk op de rechtsorde of aanwijzingen voor een terroristisch misdrijf. Dat deed de politie soms ook op verzoek van bijzondere opsporingsdiensten.
Een woordvoerder van de Fiod verklaart dat er al een vaste en nauwe samenwerking met de politie bestaat. Het verschil is dat de Fiod straks zelfstandig mag werken. 'Dit vergroot de slagvaardigheid'. De Stichting Privacy First is kritisch over het aangenomen wetsvoorstel.
Bron: Volkskrant 6-03-2018

HomeDienstenNieuwsbriefLinksContact

© Pultrum Advies en Administratie 2005